Onze filosofie

Denken in massa’s met behoud van aandacht voor élk plantje

Samen met onze afnemers staan wij voor de uitdaging om de veeleisende consument te blijven verrassen, seizoen op seizoen. Om ze in de rij te krijgen voor de kassa prikkelen wij ze met nieuwe producten, andere variëteiten, ongekende kleuren en een buitengewone, zo lang mogelijke bloei. Tegelijkertijd moeten we samen rendement maken. Rekenen met marges, denken in massa’s. Elk plantje telt. En Plantencentrum Eerbeek is zich daar als geen ander van bewust.

Vraag meer informatie aan

Historie

Van komkommertijd naar jaren van waardering en succes

In 1968 begon Dick Eerbeek, de vader van Jan, met de teelt van komkommer en sla, die hij verkocht aan de lokale groenteboer en aan de groenteveiling. Daarnaast bediende hij de particuliere markt met groenteplantjes, perkgoed en later ook zaden. Hij breidde zijn kas beetje bij beetje uit en in 1987 kwam Jan – vers van de tuinbouwschool en ondernemersdiploma’s op zak – in de zaak. Die maakte zijn droom van een grote en moderne komkommerkwekerij waar, maar de hoge opbrengsten in kilo’s vertaalden zich door de lage marktprijzen niet naar rendement. Hierop besloot Jan zich volledig te focussen op perkgoed, met het inmiddels bekende resultaat.

Over de kwekerij

Ruim 2 hectare ideale omstandigheden voor topkwaliteit

Sinds Jan en Gerrie Eerbeek in 1995 besloten om over te stappen van komkommerteelt op perkgoed, is er veel geïnvesteerd in modernisering van de kwekerij. Naast voorzieningen die het mogelijk maken om het klimaat te reguleren en te werken met verschillende temperatuurzones, is de kas in de afgelopen jaren stapsgewijs voorzien van een zogenaamd eb- en vloedsysteem. Deze duurzame wijze van bewatering vanuit de bodem onder de plant bevordert gelijkmatige groei en een sterk wortelgestel.

Vraag meer informatie aan

Onze mensen

Een team met liefde voor het vak en gevoel voor de plant

Bij Plantencentrum Eerbeek is dagelijks een tiental mensen in de weer om de planten precies de aandacht te geven die ze nodig hebben. Dit vaste team verstaat de kneepjes van het vak en weet hoe planten op veranderende omstandigheden reageren. Gedurende de piekperiodes versterken zo’n 10 tot 15 extra krachten het team. Samen zorgen zij ervoor dat de miljoenen planten in perfecte conditie op transport gaan, precies volgens de afspraken zoals die met de klant zijn gemaakt.

Jan Eerbeek

Directeur

Op mijn schouders rust de algehele leiding bij Plantencentrum Eerbeek. Altijd proberen te vernieuwen en te verbeteren. En dat in samenwerking met onze klanten en medewerkers.

Gerrie Eerbeek

Mede-eigenaar

Samen met Jan werk ik al ruim 25 jaar bij Plantencentrum Eerbeek. Ik geniet ervan om met planten bezig te zijn. En alle nieuwe soorten ga ik gelijk testen in onze eigen tuin! Dan weten we waar we het over hebben!

Evert Tijssen

Bedrijfsleider

Ik ben bedrijfsleider in de kas bij Plantencentrum Eerbeek en stuur de medewerkers aan bij het klaarmaken van de bestellingen. Dus ik ben overal en nergens. Lekker gedreven!

Wilco Jochemsen

Hangplanten teler

Ik ben verantwoordelijk voor de teelt van alle hangplanten die bij Plantencentrum Eerbeek gekweekt worden. Ze noemen mij ‘hangpottengeneraal’!

Arend van de Pol

Gewasbescherming

Ik doe de gewasbescherming en let op ongewenste ‘indringers’ bij Plantencentrum Eerbeek. Voorop staat: Alles moet zo min mogelijk milieubelastend zijn. Geen gesjoemel dus!

Johan Willemsen

Heftruckchauffeur

Het liefst zit ik op de heftruck. En alle planten bij Plantencentrum Eerbeek heb ik een of meerdere keren verzet met mijn truck. En alles moet kaarsrecht in het gelid staan natuurlijk!

Dick Eerbeek

Watergeven / bemesting

Watergeven en bemesting bij Plantencentrum Eerbeek, meten en weten. Precies op tijd, de groei sturen. Dat betekent altijd ermee bezig zijn, heerlijk!

Collega-kwekerijen

Liever samenwerken dan tegenwerken is ons motto

Omdat we als geen ander weten dat iedere plant zijn eigen teeltomstandigheden vraagt voor wat betreft klimaat en bemesting, doen wij niet alles zelf. Plantencentrum Eerbeek werkt nauw samen met gerenommeerde collega-kwekerijen, die net zo bevlogen zijn als wij. Deze gepassioneerde kwekers leveren ons Geraniums, Fuchsia’s en andere soorten, waardoor wij in staat zijn een compleet assortiment in de beste kwaliteit aan te bieden. Een belangrijke voorwaarde voor samenwerking is dat onze toeleverende collega’s, net als wij, MPS-A gecertificeerd zijn.